به نام الله یکتا
یکی از مواردی که به شکل های مختلف در زندگی به ما ضربه می زند کنترل کانون توجه و بی مسئولیتی است.
زندگی ما انسان ها با اقدامها و انتخابهای ماست که رقم می خورد و در این راستا میزان مسئولیت پذیری ماست که می تواند بر روند پیشرفتمان اثر مستقیم داشته باشد.
اگر بخواهم واضح تر بگویم تا نفهمیم که ریش و قیچی دست خودمان است و تا باور نکنیم که این ما هستیم که می توانیم زندگی خود را به هر جانبی می خواهیم هدایت کنیم و مسئولیت تمام و کمالش گردن خودمان است،فقط غر زده و مرتباً درجامی زنیم.
چون هنوز متوجه نشده ایم که مثلا:اگر در کارمان پیشرفت نمی کنیم دلیلش وضعیت اقتصادی و جامعه و… نیست بلکه دلیل اصلیش خودمان هستیم و احتمالا خیلی چیزها راجع به کارمان نمی دانیم که بایستی آنها را بیاموزیم چرا که خیلی ها در همان کار ما در حال پیشرفت مداوم هستند در حالیکه ما اندر یک کوچه ایم.
مسئولیت پذیری یکی از شاه کلیدهای رسیدن به موفقیت در جنبه های گوناگون زندگی است و عدم مسئولیت پذیری هم از مخرب ترین دشمنان ما در رسیدن به خواسته هاست.
کنترل کانون توجه و بی مسئولیتی از موانع خاموش و بی سروصدایی است که به شکل موذیانه ای در راه رسیدن ما به موفقیت کارشکنی های بسیاری می کند.
بدون اینکه بفمیم و حواسمان باشد راجع به موارد ناخوشایندی مثلا: مشتری های ناراضی ، سخت تر شدن کار و کاسبی،گران تر شدن اجناس، در کسب و کارمان با بقیه صحبت می کنیم و استرس و ناراحتی خود را بزرگتر و بزرگتر می کنیم.
بی آنکه حواسمان باشد، هر فیلم و کارتونی را برای بچه هایمان پخش می کنیم(به خیال اینکه ساعاتی ما را به حال خودمان رها کنند) بی آنکه به محتوای آن فیلمها دقت کرده باشیم و چه بسا محتوای نامناسبی داشته باشند و در شخصیت و روحیه و آینده فرزندانمان اثرات سوء بگذارد.
بدون هیچ هدفی در اینستاگرام و فیس بوک و تلگرام و… پرسه می زنیم صفحات را بالا و پائین می کنیم و وقت می گذرانیم و به هر مطلبی که جلویمان آمد توجه می کنیم غافل از اینکه داریم ذهنمان را برنامه ریزی می کنیم.
کنترل کانون توجه و بی مسئولیتی در بکار بردن آن باز هم به شکل های دیگری می تواند برایمان مسئله ساز شود.
مثلا: تلفنی با دوستمان صحبت می کنیم و مدام راجع به اینکه چقدر بیماری های همه گیر زیاد شده است صحبت می کنیم. او می گوید که فلان دوست مشترکتان هم دچار آن بیماری شده و شما هم ادامه می دهید که فلان فامیلتان هم به آن بیماری مبتلا شده است.
به این شکل دارید به مواردی توجه می کنید که اصلا دلتان نمی خواهد تجربه اش کنید و از مبتلا شدن به این بیماری هراسان هستید. با این حرفهایی که می زنید استرس و نگرانی را در درون خود بیشتر پرورش می دهید و خودتان هم حواستان نیست.
اگر این روند همین طور ادامه پیدا کند و شما با بی مسئولیتی تمام نسبت به کنترل کانون توجه خود اقدام کنید به تدریج می بینید که درحال مبتلا شدن به این بیماری هستید ! چیزی که اصلا دوستش نداشتید ولی با دست خود آن را به زندگی تان دعوت کردید.
با نتایج بدست آمده می بینید که کنترل کانون توجه و بی مسئولیتی در قبال آن چقدر می تواند زندگی و سلامتی و روابط و اوضاع مالی و … شما را تحت تاثیر خودش قرار دهد.
پس باید یاد بگیریم در جنبه های مختلف زندگی، مسئولانه عمل کنیم و بدانیم که هرآنچه در حال انجام آنها هستیم لازم است مسئولیت عواقب خوب و بد آن را بپذیریم تا بتوانیم برای مسائل پیش رویمان راهکارهای مناسبی پیدا کنیم.
برای اینکه متوجه شوید مسئولیت پذیری در چه جنبه هایی از زندگی می تواند موثر باشد.
برای اینکه بهتر بتوانید عنان و کنترل زندگی خود را به دست بگیرید.
برای اینکه در زمان و عمرتان و همچنین در منابع مالی تان صرفه جویی کنید و قدمهای موثر بیشتری در مسیر اهدافتان بردارید.
و برای اینکه بتوانید قدرت شگفت انگیز درونتان را آزاد کنید تا راه ها را نشانتان دهد.
می توانید با مجموعه صوتی آگاهی های نجاتبخش-قسمت اول ، این مسیر جذاب و لذتبخش را با من همراه باشید و قدم های مطمئن تری را برای زیباتر کردن و ساختن زندگی خود در جنبه های مختلف بردارید.
امیدوارم از این آگاهی ها بهره برده باشید و برایتان مفید بوده باشد.
از نظرات ارزشمندتان در خصوص کنترل کانون توجه و بی مسئولیتی و همچنین تجربیات خود در این خصوص دربخش دیدگاه ها بنویسید و نظرات ارزنده خود را در مورد این آگاهی ها با من در میان بگذارید.
در پناه حق،شاد و سلامت باشید.